Apptips för slarviga studenter

image

Nu har jag börjat plugga till arbetsterapeut på Karolinska Institutet! Jag behöver rutiner och hjälpmedel för att strukturera mitt rätt ofokuserade tankeflöde. Men tack vare mobilen är jag rätt fantastiskt organiserad! Jag har en Samsung Galaxy full av appar som verkligen förenklar mitt liv.

image

Google Calendar är en självklarhet! Jag laddar ner skolschemat och får in den i kalendern, så himla bra. Som synes på bilden har jag en widget så att schemat för de närmsta dagarna syns direkt då jag tar fram mobilen. En stor trygghet!

image

Evernote är en av mina bästa appar. Det är en enkel texthanterare där en skriver anteckningar, listor, eller sparar bilder och ljudanteckningar. Fördelen är att allt synkas och sparas i ”molnet” utan att jag behöver göra nåt alls. Här skriver jag mina blogginlägg, att göra-listor, tankar, fler listor, hemligheter och allt jag vill komma ihåg, helt enkelt. Lättåtkomligt från vilken smartphone eller dator som helst. Gratis. Jag har en widget också, som synes ovan.

Jag har en speciell spellista med tjugofem låtar som jag hört tusen gångar. Den får gå om och om igen när jag pluggar och till slut har den fått lite pavlovsk effekt, när den spellistan spelas så är det dags att plugga minsann.

Freedom är en app som stänger av alla anslutningar för en tid som en själv ställer in. Då kan jag inte kolla twitter och smsa, men kolla min evernote och klockan och använda mina offlinespellistor på spotify.

Men mitt allra bästa studiehjälpmedel är ändå inte mobilen utan vänner som studievana Ellen som när jag beklagar mig över mitt halvdana svar på en hemtenta säger: ”Vem bryr sig. Det viktiga är att du gör det. Om du gör det, kommer du få godkänt. Och om du inte får det första vändan, så får du det andra vändan. Det är det enda som behövs.”

Har du några superbra apptips (eller för all del analoga pluggtips)? Kanske en fantastisk app för att lära sig anatomi?

5 reaktion på “Apptips för slarviga studenter

 1. huhuuu! känner mig lite stolt/hedrad/smickrad. 

  <3 Evernote eftersom jag tycker om att göra mina tankekartor och anteckningar för hand, sen kan jag ta bild på pappret med telefonen och in i Evernote så kan jag titta på det samtidigt som jag jobbar med annat. Så himla bra. 

  Pluggtipset som saknas för mig (i alla fall för hemmaplugg) är att hantera när det känns blä. När jag bara känner mig less och inte vill plugga något mer så kommer jag garanterat inte fortsätta om jag sätter mig framför TVn eller med en bra bok ett tag men om jag tvingar mig själv att gå och träna (20 min räcker helt klart) så kommer jag tillbaka med tömt huvud och bättre fokus. 

 2. Hittade hit genom en Twitter-länk, och ville bara tacka för ditt inlägg. Jag ska börja plugga i höst och får panik stundtals när jag försöker komma på hur jag ska lyckas få något alls gjort. Den pavlovska spellistan var ju supersmart!! 🙂 

  • Åh vad glad jag blir!
   Sedan sist har jag två nya tips:
   1. SITT INTE HEMMA. Försök inte ens!
   Och
   2. Ha ett papper bredvid dig där du skriver upp alla impulser, alla lösa tankar, alla fantastiska ideer som dyker upp. Så kan du släppa dem sedan.
   Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *