Barn funderar över att äta bläckfisk

Sötaste videon jag sett på länge, lilla Luiz Antonio funderar över det här med att äta bläckfisk (och andra djur). Jag blev vegetarian med ungefär samma resonemang när jag var 11. Det är inte svårare än ”men varför?” egentligen, eller hur?

(men Nanna Johanssons 10 argument för att äta kött är iofs också ganska övertygande)

En reaktion på “Barn funderar över att äta bläckfisk

  1. Så olika det kan vara. När jag var barn, kändes det snarare helt rätt att äta djur. Okej, då visste jag ju inte att köttindustrin såg ut som den gör. Jag var ju van vid mormor och morfars lamm. Så nu försöker jag minska köttintaget (främst pga miljö- och plånboksskäl). Men själva konceptet att döda en annan organism och äta den är ju knappast konstigt. Det gör ju andra djur också. Men klarar man inte av att tänka sig att äta döda djur, ska man också sluta hyckla och inte äta kött något mer. Jag skulle själv vara intresserad av att föda upp köttdjur och lära mig jaga, så att jag vet att köttet är framställt på rätt sätt.

    I min familj har vi alltid varit tydliga för barn att kött är från döda djur. En lite avlägsnare släkting hade tydligen inte haft en sån uppväxt. När hon var runt 3 år gammal så var hon på besök, och vi hade en hel ugnstekt fisk med huvudet kvar. Hon blev förfärarad och började fråga vem som ”hade dödat fisken?”, trots att hon ätit fisk flera gånger förut. Då hade den helt enkelt inte haft huvudet kvar… Inte heller fattade hon att den döda spindeln mellan glasen i fönstret inte hade blivit mördad, utan att sådant helt enkelt händer.. Mina kusiner, i samma ålder, brukade varje gång det serverades hel kyckling istället sitta och gissa vad kycklingen kunde ha hetat när den levde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *