Snål-vår

I vår ska jag, som jag nämnt tidigare, spara pengar för att leva arbetsfritt i sommar. Ett av mina hjälpmedel är att spalta upp ekonomin och se vad jag lägger pengar på. Här ska ni få se, hur jag prioriterat hittills. Jag tänker mig att det kan bli kul att jämföra hur det gått från månad till månad.

(Nåja. För mig om inte annat!)

Jag har fyra kategorier:
Vardag, som inkluderar mat, sl-kort, mediciner och såntdär.
Lyx, typ fika på stan, odlingssaker, massage…
Andra, pengar som går till andra, på olika sätt. välgörenhet och medlemsskap i bra organisationer, exempelvis.
Prylar, som är just prylar. Här har jag nollvision!

Min inkomst låg på ca 9000 och räkningarna på ca 5000 varje månad, så ca 4000 var det jag hade att röra mig med.

I januari så hade jag inte bestämt detta ännu, så jag satte sprätt på mycket pengar. Men i januari kan behovet av lyx å andra sidan vara extra stort! Dessutom tappade jag bort sl-kortet TVÅ gånger, usch!
Vardag: 2000
Lyx: 1000
Andra: 300
Prylar: hörlurar för 99 kr.
Totalt: 3400 kr

I februari fick vi matleverans av min svärfar, och så vardagskontot var rekordlågt! Å så var jag sjuk i tre veckor, då blev det inte mycket handlat.
Vardag: 900
Andra: 650
Lyx: 1100 (varav 400 kr frön…)
Prylar: 0!
Totalt: 2650

I mars drog jag åt svångremmen på lyx, men vardagskontot skenade iväg. Jo, det blev nog en restaurangmiddag eller två för att ge mig lite lyx ändå…
Vardag: 2330
Lyx: 55
Andra: 285
Prylar: 0!
Totalt: 2670

Som ni ser har jag inte lyckats spara nå stora summor under dessa månader, men med hjälp av lite sparkonton och skatteåterbäring (och inshallah!) tror jag att det kan fungera ändå. Jag satsar på att april ska bli en supersnål månad. Solen, fröna, jorden – jag behöver inte så mycket mer än så.

image

4 reaktion på “Snål-vår

  1. Oj, du har gjort ett stort fel i din budget! Odlingssaker måste ingå i vardag!! Det har iaf jag klargjort med stor tydlighet för min sambo.

    • Hahaha, ja, jag funderade på det ocksåa. Det skulle ju också kunna räknas som ”till andra”, eftersom det är världsförbättrande att odla!!! 🙂 Jag kanske får kompromissa… Frön och sånt till vardag, men trädgårdstidningar och vackra trädgårdshandskar till lyx…?

  2. Pingback: Aprilutgifter | Mattlo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *