Trädgårdsdagbok 30 jun

image
Odlingsrapport från balkongen igen. Tomater på gång! Den fina sorten Ildi – ”små citrongula ovala frukter”. Köpte plantorna på Växtplats nybyn. Har en annan tomatplanta från frö från Lidl, den blommar också.

image

Jordgubbar!

image

Squash!

image
image
Överblick. Sockerärten har fått första blomman!

image

För första gången har jag sått tillräckligt mycket basilika, jag har basilika överallt och kan ha färsk basilika i allt jag äter. Basilika och olika sorters sallad, och de nedersta bladen från grönkålen plockar jag mycket av. Glädjen!

Titta gärna in hos de andra bloggarna hos Husmorsskolans trädgårdsdagbok!

3 reaktion på “Trädgårdsdagbok 30 jun

    • Ja, jag pollinerar för hand. Och när det inte fanns en blommande hanblomma när en honblomma blommade (oj krånglig mening) så tog jag och öppnade en vissnad hanblomma och viftade runt med den och hoppas att det funkar. Den som är på bilden är min första växande frukt (och den ser nog lite större ut än den är egentligen :)). Ser fram emot att läsa din rapport!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *