Läsdagbok februari

1. Veronica Roth – Insurgent.
Det finns mycket som är bra med de här böckerna (divergent-triologin). Jag har inte sträckläst som jag gjorde med exempelvis hungerspelen, meeen jag ser fram emot att läsa sista boken och kommer lätt se resten av filmerna också. Jag vill inte säga nåt om handlingen, för det är så lätt att spoila såna här böcker, så det är lite svårt att veta vad jag ska skriva. Gillar en dystopier och/eller ungdomsspänning (finns den genren? Tänk cirkeln, harry potter, hungerspelen – jag älskar den genren) så är de här böckerna värda att ge en chans.

2. Doreen Baingana – Tropiska fiskar 
Det här är på riktigt en av de bästa böckerna jag läst på många år. Baingana växte upp i Kampala och Entebbe, i Uganda, och bor nu omväxlande i USA och Uganda. Boken är en samling noveller ur tre systrars perspektiv, från deras barndom och deras vuxenliv, kärleksmöten, sjukdom, utvandring. Den ger en mångfacetterad bild av Uganda och jag satte tusen bokmärken på olika ställen där det var extra viktiga/bra/tankeväckande meningar.

image

3. Veronica Roth – Allegiant
Sista boken i divergent-triologin. Blä. Blev så påverkad av händelse i slutet att jag bojkottar sista 20 sidorna, har skummat igenom dem för att se att det inte var på låtsas bara. Hatar nu hela serien, önskar att jag inte läst den. Mvh /rimlig.

Så, tre böcker lästa, totalt har jag läst 6 av mina totalt 12 nyårslovade böcker. Hurra för läsning! (men synd att tre var himla divergent-triologin. Buuu). Idag köpte jag en novellsamling med texter av ugandiska kvinnor. Mycket pepp på den!