Odlingsdagbok 28/4

image

En regnig och grå dag i veckan skulle jag gå till lotten och plantera den pepparrot jag fått från min rara mor och den sättvitlök jag fick av hennes rara granne. Men då jag inte har särskilt mycket impulskontroll alltid så blev det lite annat gjort också… Ovan ser ni den skräpigaste rabatten jag har, ogräset frodas och jorden är bra svårgrävd.

image

Så där står nu mina tre pallkragar! Och fulla med jord är de – 500 liter utspritt på de tre. Jag har en smula ont i kroppen nu… Under jorden ligger ett lager med tidningar och därpå täckbark jag fick av samma fina människor som jag fick pallkragarna.

image

Här i min mitten-rabatt bor nu jordärtskockor och pepparrot. Tänkte sätta ner mina gamla amaryllisar och vårlökar där också. När gör man det egentligen?

image

Här där vitlöken jag satte i höstas börjar titta upp så satte jag även den nya. Får se om det hinner bli något, jag är skeptisk!

För övrigt har det hunnit komma en heeeel del ogräs sedan jag var där och luckrade och rensade sist. De kommande helgerna får vigas åt ogräsrensning, helt enkelt.

image

Jag kom hem lite lagom smutsig.

Dessutom såg jag årets första mördarsnigel. Mina känslor för mördarsniglar får mig att förstå varghatarna mycket mer… men jag har ändå svårt att döda de små mattjuvarna. Har ni några knep för  att slippa dem?

Kolla vad de andra odlarna gjort under veckan här!