Äldre inspirerande blogginlägg

Jag tipsade om inspirerande blogginlägg här och sedan började jag titta genom äldre stjärnmärkningar och hittade några fantastiska poster som jag vill dela med mig av.

Elin Pelin Poppelins Utförligare tankar kring könsmaktsordningen och helgens sammankomst – ett blogginlägg om hur könsmaktsordningen präglar även de bästa av sammanhang och vad vi alla kan göra för att ändra på det. Så grymt bra!

Kristen Underjord på nätets 12 tips för 2012 från herr Claiborne. Jag tror att det tipset jag hittills tagit till mig allra mest är “Pause before every potential crisis and ask “will this matter in 5 years?”. Jag har ganska lätt att reagera starkt över småsaker, men i ett engagerat liv där man ser de stora frågorna på vardagsbasis så blir det också lättare att strunta i struntet, och det är en sådan välsignelse!

Lill-Hasta trädgårds En stunds eftertanke...
Anna på Lill-Hasta skriver om hur det småskaliga jordbruket har påverkat hennes köttkonsumtion. Respekten för livet. Dessutom visar hon vackra påskpynt av tuppfjädrar. Läs.

Underbara Claras  Sila mygg och svälja kameler.
“Gemensamt för människor som brinner för något är att det alltid står någon utanför med armarna i kors och tycker att de brinner fel. Engagerar man sig mot den sjuka köttindustrin säger någon att man borde prata om svältande barn istället. /…/
Är det verkligen människors engagemang vi ska reagera mot? Är det inte bristen på engagemang? Måste man ställa viktiga frågor mot varandra? Måste vi rangordna allt elände på jorden och beta av dem i rätt ordning för att ha rätt att tycka något alls? Är inte allt lidande på jorden i själva verket ett enda stort pussel.  En bit behövs för att lägga en annan – tillsammans ger de hela bilden.”
Ja, det fick bli ett långt citat, för det är så väldigt bra och något jag tänker på väldigt mycket. In och läs hela inlägget vettja!