Examensarbete: vecka 8

Söndag: Jobbade några timmar med analys och skrivande, på fiket Sound cup i Garden City. Där brukade Johanna sitta när jag gjorde datainsamlingen i köpcentret (jag samlade till och med in tre enkäter från anställda på fiket), och vi har varit där många gånger även efteråt – vilket märktes, då jag nu fick stammis-kuponger. Fint!

Måndag: Det är regnigt i Kampala nu, och kallt (tycker jag, Nils håller inte med). Vi satt i Sheraton-lobbyn och jobbade, med hopp om poolväder, men det blev inte så. Dock promenadväder, och vi traskade runt en del. Jag har skrivit färdigt en första version av resultatdelen, och skickat till min handledare för att få besked om huruvida jag mätt rätt saker och presenterat dem korrekt.
image

Tisdag: Sorterat alla pappersenkäterna i ordning och lagt dem i plastfickor, och fixat med lite diagram.

Onsdag: Inte särskilt flitig dag. Väntade mest på feedback från handledare. Skrev lite.

Torsdag: Fick feedback från handledaren, med en del bakläxa. Gjorde om några av mina analyser och formulerade om texter, ändrade i tabeller och producerade lite ny text. Och åkte fem timmar buss, till Mbale i östra Uganda. Fint att se nåt nytt. Vädret var fint största delen av dagen, men hjälp vad regnperioden kommit igång, det mest bara regnar och regnar.

Fredag: Ledig dag. Träffade en svensk bekants kusin, och åkte mer buss, till Lira. Mycket buss blev det.
image

Lördag: Hade två jätteeffektiva arbetstimmar på morgonen. Gjorde lite nya analyser utifrån vad jag blev nyfiken på (till skillnad från de tidigare, då jag bara gjort vad jag hade bestämt i förväg), och fick faktiskt signifikanta OCH intressanta resultat! Därefter gav vi oss ut på jakt efter fungerande nät, vilket visade sig vara rätt svårt. Vi promenerade runt i stan och köpte lite kläder på en marknad. Hittade ett hotell med öppet nät och superfina sittplatser – under mangoträd, med eluttag. Dessvärre kom regnet och elen gick (och därmed försvann nätet). Nå ja. Fick en del gjort.
image

Söndag: Började på resultatdiskussionen, äntligen. Har lätt att fastna i att göra nya analyser (borde först skriva klart så att jag har nåt att lämna in – därefter kan jag göra mer analyser om jag hinner, men det kommer jag ju inte göra). Det finns så mycket intressant som jag inte kollat på än! Väldigt frustrerande. Jag vill ha mer tid. Både för arbetet, och i Uganda.

Sammanfattning: Jo, jag har rätt bråttom nu alltså. Har jobbat rätt effektivt (är dålig på att ta helt lediga dagar, men jobbar å andra sidan sällan heldagar), men det är mycket kvar att göra. På tisdag ska jag lämna in arbetet inför sista handledningstillfället som är på torsdag, så innan dess borde jag egentligen ha en typ färdig version. Det kommer inte hända…