Fler vinterstrategier

Mitt blogginlägg om överlevnadsstrategier för den mörka årstiden har fått väldigt mycket respons. Tack för det!!! Jag vill dela med mig av de tips jag fått:

MaryStMary:
När jag panikade över kommande vinterdepression light sa min terapeut till mig att det är lätt hänt att man mår sämre på vintern pga att man orkar och gör mindre saker än man brukar, framför allt umgängesmässigt. Så ett tips är ju att se till att träffa vänner ofta. Även jag som gillar att vara ensam egentligen mår bättre av detta. Ibland fattar man inte förrän man gör det att det ger så pass mycket som det faktiskt gör.

Lina:
Anmäl dig till en danskurs! Kul att ha en aktivitet, att röra på sig, lyssna på musik och träffa folk. Spelkväll med vänner. Brädspel är ju grymt kul!

Sol: 
Promenader! Minst 20 min i dagsljus, och gärna 30 min på kvällen. Ta på dig mysiga varma kläder, linda stickade sjalar runt halsen, ta på fina mössor och vantar. Gå runt i mörkret, och tänk på hur fint det är att alla i början av december (ibland redan i slutet av november) börjar ljuspynta sina hem, så att vi tillsammans ska fylla mörkret med ljus och ta oss igenom det. Du är inte ensam i din kamp mot mörkret, att vi har en ljushögtid mitt i vintern med adventsstjärnor som laddar upp inför denna mörkaste natt flera veckor innan vittnar om detta. We can do it!

Anna:
Mysiga filtar och att äntligen kunna sova under tjocka fluffiga täcken utan att svettas.
Gå och simma i simhallar. Om man har baddräkt/bikini på sig måste det ju vara sommar 🙂 Bastu är heller inte helt fel.

@Ivar_per: 
Jobba mycket med att förbereda olika sommarprojekt! Kanske snickra spaljeér, drivbänkar…

@henriklindblad: 
tokkoka marmelad/sylt/chutney/saft. Sylta in. Syra. What ever egentligen. Tar en kväll, gör mig lugn en vecka.

Jenny:
Mitt tips nu när du ska börja plugga (yay, det kommer gå så bra, oroa inte ihjäl dig! :D) är att se till att din pluggplats är nära ett ljust fönster och en stark lampa eller nåt, hjälper lite om man måste sitta inne hela dagarna. Eller ha som princip att inte plugga hemma, så får du en hurtig och nyttig promenix till närmaste bibliotek eller skola eller wherever (detta slarvar jag med! :b).