Bästa kladdkakereceptet visade sig vara veganskt, en sådan fröjd! Jag hittade det här. Det är en rejäl sats, men den är ännu godare dagen efter, så det är lugnt! (: Här är receptet som jag gjort det, utan finlir som 50 g hackad mörk choklad, men med en skvätt kaffe istället.
Vegansk kladdkaka
6 dl mjöl
250 g margarin
4 dl strösocker
1 paket (250 ml) Oatly iMat grädde
2,5 dl (!) kakao
4 msk ljus sirap
1 msk mannagryn
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
En skvätt kaffe
Kokosflingor eller ströbröd till formen
Mät upp de torra ingredienserna i en bunke. Smält margarinet och blanda med grädden och sirapen. Häll över vätskan i bunken med de torra ingredienserna. Rör om till en smet – som ska vara mjuk och klibbig, annars har det blivit för lite vätska (jag höftar lite för mycket ibland…).
Grädda mitt i ugnen på 175° i cirka 20 minuter.
Tack Veganmage för bästa receptet!