Bästa kladdkakan

image

Bästa kladdkakereceptet visade sig vara veganskt, en sådan fröjd! Jag hittade det här. Det är en rejäl sats, men den är ännu godare dagen efter, så det är lugnt! (: Här är receptet som jag gjort det, utan finlir som 50 g hackad mörk choklad, men med en skvätt kaffe istället.

Vegansk kladdkaka
6 dl mjöl
250 g margarin
4 dl strösocker
1 paket (250 ml) Oatly iMat grädde
2,5 dl (!) kakao
4 msk ljus sirap
1 msk mannagryn
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
En skvätt kaffe
Kokosflingor eller ströbröd till formen

Mät upp de torra ingredienserna i en bunke. Smält margarinet och blanda med grädden och sirapen. Häll över vätskan i bunken med de torra ingredienserna. Rör om till en smet – som ska vara mjuk och klibbig, annars har det blivit för lite vätska (jag höftar lite för mycket ibland…).
Grädda mitt i ugnen på 175° i cirka 20 minuter.

Tack Veganmage för bästa receptet!

image