Bästa tofubollarna

Det här receptet på tofubullar/julbollar/veganska köttbullar är det absolut godaste. Här hemma är det ingen vardagsmat då det är rätt dyrt (både tofu och nötter) och lite krångligare än exempelvis tofubiffarna men vid festliga tillfällen och speciellt på julbordet är det ett måste! Åh, de är så goda, jag längtar nästan till december!

Ingredienser, ca 25 stycken
Tid: 35 minuter
300 g naturell tofu
1 dl hasselnötter
1 dl osaltade cashewnötter
1 röd chilifrukt
1 gul lök
ca 1/2 dl vetemjöl
2 msk vatten
1 msk japansk soja
1/2 tsk vitpeppar
1 tsk örtsalt

Mosa tofun. Finhacka nötter och cashewnötter. Finhacka också lök och urkärnad chilifrukt. Blanda allt med mjöl och vatten. Krydda med soja, vitpeppar och örtsalt. Blanda väl tills smeten håller ihop. Låt gärna smeten stå en stund så smakerna sätter sig! Forma den till bollar och stek dem gyllenbruna i matfett.